Un europarlamentar german dezvăluie ce s-a întâmplat după ce Victor Ponta l-a făcut „NAZIST”: „M-a sunat la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații”

Un europarlamentar german dezvăluie ce s-a întâmplat după ce Victor Ponta l-a făcut „NAZIST: „M-a sunat la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații
Publicat: 20/10/2014, 08:56

Brok a dezvăluit că, după ce Victor Ponta l-a acuzat că are o ”gândire nazistă”, deoarece germanul a propus amprentarea imigranților, premierul l-a sunat să îi ceară scuze. „M-a rugat să îl iert, a fost la relativ puțin timp după ce a făcut acele declarații. Și-a cerut scuze. Dar nu am devenit prieteni datorită acelor scuze”, a declarat Brok.

Ulterior, germanul a revenit asupra declarațiilor privind imigranții. „Oricine poate merge într-o țară unde are un job sau are suficienți bani și are asigurare. Dacă este liber profesionist, să fie liber profesionist de-a binelea. Cu aceste reguli respectate, toată lumea este invitată. Nu sunt reguli speciale pentru români, au aceleași drepturi ca oricare alți cetățeni”, a declarat Brok.

Brok: Sprijin din convingere, asemenea multora de la Bruxelles, candidatura lui Iohannis

ElmarBrok l-a comparat, vineri, pe Klaus Iohannis cu Konrad Adenauer, primul cancelar federal al Germaniei, și a afirmat că sprijină, „asemenea multora de la Bruxelles”, candidatura lui Iohannis la Președinție.

ElmarBrok, membru al Uniunii Creștin Democrate (CDU), a declarat, vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, că a vizitat orașul și a avut posibilitatea să observe că Sibiul „are un primar cu competențe administrative deosebite”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o bucurie foarte mare pentru mine să fiu în acest oraș, să văd frumusețea acestuia și să mi se confirme faptul că Sibiul are un primar cu competențe administrative deosebite. Primul cancelar federal al Germaniei, Konrad Adenauer, a ajuns în această funcție de pe poziția de primar al orașului Koln. El știa cum să conducă o administrație, cum să conducă o țară, să o scoată din criză și, din discuțiile purtate, am rămas cu impresia că există anumite paralele între cele două cazuri. De aceea, sprijin eu, din convingere, asemenea multora la Bruxelles, candidatura domnului Iohannis la Președinție”, a declaratElmarBrok.

El a explicat că și-l imaginează „foarte bine” pe Iohannis ca fiind viitorul președinte al României.

„Pot să vă confirm că se bucură de un sprijin extraordinar de larg în interiorul PPE, în interiorul grupului PPE din PE, din partea reprezentanților tuturor națiunilor reprezentate acolo”, a adăugatElmarBrok.

Întrebat ce înseamnă că sprijină canditatura lui Iohannis,Broka precizat: „Apreciem munca sa, iar în momentul în care va fi ales președinte îl vom susține și vom avea un parteneriat în marea familie popular europeană. Asta înseamnă că va participa, de exemplu, la întâlnirile pregătitoare la care participă toți șefii de stat și de Guvern, un lucru foarte important”.
Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European a precizat însă că „decizia aparține în mod exclusiv românilor”.

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European a făcut, vineri, o vizită în municipiul Sibiu și a avut întâlniri cu Klaus Iohannis, reprezentanții etniei germane și liderii Forumului Democrat al Germanilor din România.

Brok: De la 1945 încoace, Rusia este prima țară care a încălcat granițele stabilite anterior

ElmarBrok susține că „de la 1945 încoace, Rusia este prima țară care a încălcat granițele stabilite anterior”, avertizând că în viitor nu trebuie să existe „relații proaste de durată” cu aceasta, „pentru binele tururor”.

ElmarBroks-a întâlnit, vineri, la Sibiu, cu primarul Klaus Iohannis, pentru a discuta despre campania electorală din România, dar și despre situația legată de Ucraina și perspective pentru întreaga regiune.

La finalul întâlnirii,ElmarBroka declarat, într-o conferință de presă, că „Rusia este prima țară care, de decenii, a încălcat granițele stabilite anterior”.

„Rusia este prima țară care, de decenii, a încălcat granițele stabilite anterior. De la 1945 încoace un asemenea lucru nu s-a mai întâmplat, ca o țară să ocupe cu forța și să anexeze teritoriile unei alte țări. Ca să păstrăm o pace durabilă în această regiune a lumii trebuie să ne asigurăm că se respectă dreptul internațional, că se garantează suveranitatea națiunilor”, a declaratElmarBrok.

Potrivit acestuia, se urmărește ca în Europa toate națiunile să aibă aceleași drepturi.

„Politica secolului XXI trebuie să fie diferită de politica secolului XIX sau XX. Vrem să construim o Europă în care națiunile mari, dar și cele mici au aceleași drepturi. Națíunile mari nu mai au dreptul să decidă asupra drepturilor și granițelor vecinilor lor mai mici. Condiția aceasta trebuie să rămână validă pentru România, pentru Moldova, pentru Ucraina. Conflictele înghețate nu trebuie să fie reiterate cu forța de către Rusia, fie că este vorba de Transnistria sau de estul Ucrainei”, a mai spus președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul PE.

Acesta a avertizat însă că, pe viitor, nu trebuie să existe „relații proaste de durată” cu Rusia, „pentru binele tururor”.

„Am căzut de acord (în discuția cu Klaus Iohannis – n.r) că nu trebuie în perspectivă să avem relații proaste de durată cu Rusia. E important atât din punct de vedere politic, cât și economic, ca în viitor să avem relații bune cu Rusia. Este atât în interesul Rusiei, cât și al Europei”, a conchisBrok.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Putin a dat ordinul ISTORIC. A făcut chiar el anunțul ce a îngrozit planeta: Decizia...
Furtuna Caetano a lovit năprasnic. Nu a mai nins atât din 1956
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună